RECEPTEN

Op deze pagina ga ik heel veel lekkere recepten delen met jullie. Hier zijn alvast een paar van mijn lievelingsrecepten. Er komen ook filmpjes bij. Leuk he!
Als jullie een speciaal recept willen kun je me mailen dan ga ik die een keer maken met mama of mijn grote zus Sanne. En als het pannenkoeken zijn dan met papa want die is de pannenkoekenkoning!
glutenvrije cupcakes

Cupcakes

Basisrecept voor glutenvrije cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

115 g gezeefd glutenvrij zelfrijzend bakmeel (Doves Farm)

115 g zachter margarine of boter (lactosevrij)

115 g fijne kristalsuiker

2 eieren

Evt kleurstof


Je kunt natuurlijk ook kant en klare mix voor cake kopen. Ik vind Free From en Vrij van gluten van AH erg lekker.


De oven voorverwarmen op 180 °C. Bekleed een cupcake vorm voor 12 cupcakes met papieren vormpjes.


Bereidingswijze:

Mix in een schaal de suiker met de boter tot dit glad en romig is. Voeg hierna 1 voor 1 de eieren toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg nu beetje bij beetje het meel toe en meg tot een luchtig beslag. Als je gekleurd deeg wil kun je nu de kleurstof toevoegen.


Schep het mengsel in de vormpjes en bak ze in het midden van de over ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi van kleur zijn.



bananen pannenkoeken

Bananen pannenkoeken


Ingrediënten

3 eieren

2 bananen

Snufje kaneel

Klontje boter

Tips garnering: schijfjes banaan, bosvruchten of ander fruit, honing of stroop

 

Bereiding

Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Klop met de vork de eieren en kaneel er door heen. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep wat beslag er in. Ik heb telkens 3 kleine pannenkoekjes per keer gebakken maar je kunt ook een grote pannenkoek maken. Dit is super makkelijk te maken en heel erg lekker...mmmmm.

Soms krijg ik ze voor ontbijt :)


Rainbowtaart gluten en lactosevrij

Rainbowtaart

Cake:

450 g cakemix Glutenvrij

225 g lactosevrije magarine (Wajang)

4 middelgrote eieren

Kleurstof (Paars, blauw, rood of iets anders wat je leuk vindt)

75 g verse bramen

75 g verse aardbeien


Slagroom:

6 blaadjes gelatine

4 el kristalsuiker

400 ml alpro Cuisine Soya (om te kloppen)

75 g verse bramen

75 g verse aardbeien


Eiwitschuim:

150 g kristalsuiker

50 ml kraanwater

3 eieren (eiwit)

1 mespunt zout


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Bereid de cakemix met de boter en 4 eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag in 3 gelijke delen. Doe 1 deel in de springvorm en bak de taartlaag in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Prak ondertussen 75 g aardbeien en 75 g bramen apart fijn. Kleur de helft van het resterende beslag roze met de aardbeien en 2 tl rode kleurstof. Kleur de andere helft van het beslag blauw of paars met de bramen en 1 tl blauwe of paarse kleurstof. Let op: Zorg dat het deeg niet te nat gaat worden dan gaat het niet zo mooi rijzen. 

Neem de vorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verwijder de springvorm en bekleed deze opnieuw met bakpapier. Vet de randen in en schep het roze beslag erin. Bak in ca. 20 min. gaar. Bak daarna op dezelfde manier het blauwe beslag. Laat de 3 taartlagen in minimaal 2 uur volledig afkoelen.

Verdeel de gelatineblaadjes over 2 kommen, zodat in elke kom 3 blaadjes zitten en week per kom 5 min. in ruim koud water. Verhit de rest van de aardbeien met 2 el suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Verhit in een andere steelpan de rest van de bramen met 2 el suiker. Neem de pannen van het vuur en prak het fruit tot moes. Los in elke pan de helft van de gelatine op. Laat iets afkoelen.

Klop de slagroom stijf en verdeel in 2 porties. Schep door de ene portie slagroom de aardbeienmousse, en door de andere portie de bramenmousse. Bekleed de springvorm met vershoudfolie, laat de randen overhangen. Leg de blauwe of paarse cakelaag op de bodem. Schep de bramen­mousse erop. Leg de naturel cakelaag erop, schep de aardbeienmousse erop. Eindig met de roze cakelaag. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Verhit 150 g suiker met 50 ml water tot 116 °C (gebruik de keukenthermometer). Splits de rest van de eieren. Klop de eiwitten stijf met het zout. Voeg al kloppend de hete suikersiroop toe. Blijf kloppen totdat het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min. Neem de taart uit de springvorm en verwijder de folie. Verdeel het eiwit in mooie pieken rondom de taart.


Kip met friet en appelmoes


Ingredienten:

600 gr kipfilet haasjes

Kip kruiden (of wat voor kruiden je zelf lekker vindt) 

Ui

Rode paprika

Oven/Airfryer friet

Appelmoes

Braadstoomzak


Bereiding:

Je verwarmt de oven voor op 180°. Je snijdt de ui en rode paprika in grove stukken. Deze doe je samen met de kipfilethaasjes in de braadstoomzak. Masseer de kruiden in de groente en de kip. Plaats de braadstoomzak in een ovenschaal en zet hem 40 min in de voor verwarmde oven.

Zet na 25 min de airfryer aan op 200°. Maak de friet klaar zoals op de verpakking staan.

Nu is het klaar.

De tafel dekken en vergeet niet de mayonaise en de appelmoes op tafel te zetten. Smullen maar!!

Je kunt er natuurlijk ook komkommer ofzo bij eten maar dat vind ik niet zo lekker 😊


erwtensoep

Worstensoep


Unox magnetron worst

Blik Unox erwtensoep


Bereiding:

Dit recept is lekker makkelijk en ik vind het heel erg lekker. Zelfs in de zomer.

Je wamt de soep op en maakt de worst warm in de magnetron. HMMMM….


Je kunt de soep natuurlijk ook zelf maken. Oma en mama doen dat ook alleen ik vind de soep uit blik stiekem wel lekkerder. Niet verder vertellen hoor.


stamppot

Stamppot


Dit kun je heel makkelijk gluten- en lactosevrij maken.

En ik hou ervan    

Mijn lievelings zijn boerenkool en hutspot met een rookworst of een gehaktbal.

Ingredienten:


Aardappelen

Boerenkool of hutspotgroente (of natuurlijk iets anders wat je wil stampen)

Rookworst/Gehaktbal

evt spekjes

zout

boter




Bereiding:

Eerst kook je de aardappelen ongeveer 20 minuten.

Als je boerenkool maakt doe ik altijd meteen de boerenkool op de aardappelen en daarop de rookworst.  Voeg zout naar smaak toe.

Na 20 min laat je iemand anders het afgieten. Dat mag ik nog niet. 

Dan komt het leukste. STAMPEN

Hier krijg je spierballen van.

 Eet smakelijk.


Share by: